Horecapleinen en straten

Wanneer u Parkeergarage Heuvelpoort uitloopt, staat u direct op het centrale plein van de stad: de Heuvel. Hier vindt u eetcafés en restaurants en dat is in de rest van de stad niet anders. Tilburg kent een zeer uitgebreid horeca-aanbod; er is voor ieder wat wils.

Heuvel als centrale plein

Historisch gezien is de Heuvel het middelpunt van Tilburg en nog steeds heeft het plein een bijzondere aantrekkingskracht. Het herkenbare standbeeld van Koning Willem II waakt over het plein en zijn gasten. Bij lekker weer spelen kinderen tussen de fonteinen, terwijl hun ouders vanaf de terrassen toekijken. Bovendien herbergt de Heuvel een verborgen parel: bij Restaurant Taste! in het souterrain van Mercure Hotel Tilburg Centrum geniet u ook wanneer u niet in het hotel verblijft van verfijnde, culinaire gerechten. Na uw diner ontvangt u bovendien een uitrijkaartje voor Parkeergarage Heuvelpoort.

parkeren tilburg

Lange nachten op de Korte Heuvel

Vanaf het centrale plein de Heuvel, belandt u via het regenboogzebrapad direct in een andere horecastraat: de Korte Heuvel. Deze straat kent een zeer hoge café- en restaurantdichtheid. Aan weerszijden van de autoluwe straat staan terrassen opgesteld waar het hele jaar door geborreld en gegeten wordt. Van bruine kroeg tot danscafé, u vindt het hier. Zo staat Polly Maggoo bekend om de goede hamburgers, terwijl aan de overkant bij restaurant L’Olivo op Bib Gourmand-niveau wordt gekookt. Bij LIVE! Pianobar danst u na afloop op livemuziek.

Terrassen op het Piusplein

Aan de andere kant van Parkeergarage Heuvelpoort vindt u het bruisende Piusplein. De terrassen op dit horecaplein zitten direct vol, zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Veel studenten weten de weg al snel te vinden naar cafés als Brandpunt en Bolle, waar Guus Meeuwis zijn hit ‘Het is een nacht’ heeft opgenomen. Maar ook het proeflokaal van Café Hoegaarden en het gloednieuwe ’t Taphuys zijn een bezoekje waard. Loop ook even naar sigarenspeciaalzaak Havana. Dit familiebedrijf bestaat 100 jaar en de voorkant is in een eeuw tijd nauwelijks veranderd. Als speciaalzaak tussen de horecabedrijven hebben ze een speciaal plekje op het Piusplein.

Voor ieder wat wils op de Paleisring en Stadhuisstraatje

Sla de hoek om en ontdek de Paleisring, waar oud gedienden en nieuwkomers gebroederlijk naast elkaar staan. Gij zult genieten, preekt eetcafé ’t Elfde Gebod er niet voor niks: lekker eten en drinken of een dansje wagen: het kan er allemaal. Proef verschillende Gin Tonics en cocktails bij Gin Fizz, geniet van de Amerikaanse cuisine met bijpassende biertjes bij The Cat’s Back, kijk Engels voetbal bij Ruby’s Irish Pub en waag een dansje bij de feestcafés in deze horecastraat. Even verderop vindt u aan de voet van de Heikese kerk het Stadhuisstraatje. Van de gezellige bruine kroeg Van Horen Zeggen tot feestcafé De Boekanier: hier vieren de bezoekers van het straatje gezamenlijk één groot feest!

Ontdek nog meer Tilburg
De bourgondische sfeer is alom aanwezig in Tilburg en u kunt een bezoek aan één van de horecapleinen dan ook niet overslaan. Vanaf de Heuvel zijn ook de andere sfeergebieden van Tilburg goed te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de industriële Spoorzone, de bruisende Piushaven of het dynamische Dwaalgebied.

Voordeelacties en combideals
Veelgestelde vragen
 • Wat is het adres van parkeergarage Heuvelpoort?

  Het adres van parkeergarage Heuvelpoort is Heuvelpoort 353. Wanneer u dit adres invoert in uw navigatie, komt u uit bij de ingang van de garage.

 • Hoe rijd ik naar parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort ligt in het centrum van Tilburg. Wanneer u Tilburg binnen rijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt de garage vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring. De in- en uitgang van de garage ligt aan het Piusplein. Gebruikt u navigatie? Vul dan Heuvelpoort 353 in. De precieze locatie vindt u hier: https://www.google.nl/maps/place/Heuvelpoort/

 • Wat zijn de openingstijden van parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Na sluitingstijd van de winkels is de parkeergarage enkel toegankelijk voor bezoekers die hun auto in de garage hebben geparkeerd.

 • Hoe lang kan ik maximaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft geen maximale parkeertermijn.

 • Wat zijn de tarieven voor parkeergarage Heuvelpoort?

  U betaalt voor parkeergarage Heuvelpoort € 2,20,- per uur. U rekent per 3 minuten af. Maakt u gebruik van Stadsparkeren of betaalt u per pin, contactloos of met creditcard, dan betaalt u zelfs per minuut. Dit maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste parkeergarage van Tilburg.

 • Hoe en waar kan ik betalen in parkeergarage Heuvelpoort?

  U kunt op verschillende manieren en op meerdere plekken betalen. Bekijk hieronder de opties:

  – Bij de zuilen aan de uitgang Heuvelring en uitgang Piusplein betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro (uw reguliere pinpas), cash of via de app of pas van Stadsparkeren.

  – Bij de uitrijpaal betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro of via de app of pas van Stadsparkeren.

  Met Stadsparkeren kunt u digitaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort. U betaalt digitaal via een pas of app. Meer informatie over Stadsparkeren vindt u hier.

  Parkeergarage Heuvelpoort werkt samen met diverse restaurants in de omgeving. Wanneer u komt eten in één van de aangesloten restaurants, kunt u gratis of tegen gereduceerd tarief parkeren. Bij het afrekenen ontvangt u een uitrijkaart voor de parkeergarage.

 • Hoeveel parkeerplaatsen zijn er in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft 375 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 22 plaatsen uitgerust met een oplader voor elektrische voertuigen met een laadcapaciteit van 11KW. Ook zijn er twee plekken met Tesla Destionation Chargers aanwezig. De kosten voor elektrisch opladen bedragen € 0,60 incl BTW opstartkosten en € 0,36 incl. BTW per KwH.

 • Past mijn auto of bedrijfswagen in parkeergarage Heuvelpoort?

  De parkeergarage Heuvelpoort is ruim opgezet en kent een vlakke en brede entree. De garage is geschikt voor voertuigen tot 2 meter hoog. Dus ook bestelbusjes en kleinere bedrijfswagens passen in de garage. De parkeervakken zijn minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed. Er is dus alle ruimte om comfortabel in- en uit te rijden en vlot te parkeren. Dat geldt ook voor de ruime in- en uitrit.

 • Wat is de maximale doorrijhoogte van parkeergarage Heuvelpoort?

  Voertuigen met een maximale inrijhoogte van 2 meter kunnen in de parkeergarage terecht. Daarnaast zijn de parkeervakken minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed.

 • Hoe veilig is de parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is buiten winkeltijden alleen toegankelijk voor bezoekers die de auto in de garage hebben staan. Voor buitenstaanders is de garage dan afgesloten met elektrische poorten. U krijgt toegang tot de garage door uw parkeerticket in de kaartlezer te steken. De parkeergarage staat daarnaast 24 uur per dag onder cameratoezicht en er hangt innovatieve ledverlichting om een veilig gevoel te creëren.

 • Kan ik mijn waardevolle spullen in de auto laten liggen?

  Helaas kunnen wij geen garanties geven en parkeert u altijd op eigen risico. Wij adviseren u geen waardevolle zaken in de auto achter te laten.

 • Ik wil een abonnement voor parkeergarage Heuvelpoort. Wat zijn de mogelijkheden?

  U kunt een abonnement afsluiten dat het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo is er het 24/7 abonnement waarmee u zeven dagen per week, 24 uur per dag parkeert in de garage. Een andere optie is het 24/5 abonnement. Op vijf willekeurige dagen parkeert u 24 uur per dag in de garage. Neem contact op via info@heuvelpoort.nl of bel tijdens kantooruren 013 5353275. We informeren u graag over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

 • Ik ben mijn parkeerticket kwijt. Wat nu?

  Bent u uw parkeerticket kwijtgeraakt? Vul dan bij de kassa uw kenteken in, voer de betaling uit en u kunt alsnog uitrijden.

 • Welke gebieden in de stad kan ik vanaf parkeergarage Heuvelpoort te voet bereiken?

  Wanneer u de parkeergarage Heuvelpoort uitloopt, staat u direct in het centrum van Tilburg. Hier vindt u het kernwinkelgebied, veel horecagelegenheden en culturele hotspots als poppodium 013 en Theaters Tilburg. Op loopafstand zijn verder een aantal leuke gebieden te bereiken. Het Dwaalgebied met lokale winkels en hippe horecatentjes. De vernieuwde Spoorzone met haar industriële karakter en culinaire verrassingen. En vergeet vooral de bruisende Piushaven niet, met terrassen aan de waterkant. Ontdek Tilburg eenvoudig te voet vanaf de parkeergarage Heuvelpoort. Waar in de binnenstad u ook moet zijn, vanuit deze parkeergarage bent u er altijd binnen enkele minuten.

 • Hoe kom ik in de parkeergarage na sluitingstijd van de winkels?

  Wanneer de winkels in het centrum gesloten zijn, is ook de parkeergarage gesloten voor mensen die niet parkeren. U krijgt toegang tot de garage via de kaartlezers bij beide ingangen (Piusplein en Heuvelring).

 • Wat zijn de kosten voor het opladen van elektrische voertuigen?

  Voor het opladen van elektrische voertuigen geldt het volgende tarief (aanvullend op het reguliere parkeertarief): € 0,60 incl BTW opstartkosten en € 0,36 incl. BTW per KwH.