Kernwinkelgebied

In de buurt van Parkeergarage Heuvelpoort vindt u het kernwinkelgebied. De ideale start voor uw bezoek aan Tilburg. Bezoek het theater, poppodium 013 of de bioscoop, ga lunchen of dineren bij de tientallen eetcafés en restaurants en shop till you drop bij de talloze winkels!

Shopaholics komen absoluut aan hun trekken in het kernwinkelgebied van Tilburg. In de Heuvelstraat vindt u de bekende winkelketens: van Hema en Blokker tot modezaken als H&M en Cool Cat. Ook op het naastgelegen Pieter Vreedeplein zijn de grote namen goed vertegenwoordigd, hier vindt u onder meer een grote vestiging van de Media Markt.

Oer-Tilburgs ondernemen

Het kernwinkelgebied weet echter ook te verrassen met authentiek ondernemerschap. Wat dacht u bijvoorbeeld van boekhandel Gianotten Mutsaers? Oer-Tilburgs en vol passie! Neem plaats aan de leestafel, bestel een kop koffie (één van de beste van de stad) en geniet van het rumoer in de zaak.

Pop-upstores laten de binnenstad van Tilburg ondertussen extra borrelen. Creatieve ondernemers hebben onder meer in de vernieuwde Emmapassage een winkelruimte ingericht met een collectie ambachtelijke items: sieraden, robuuste interieurobjecten en kleine kunstwerken zijn er te koop.

parkeren tilburg

Constant in beweging

Het kernwinkelgebied is een gebied in ontwikkeling. Momenteel wordt er geïnvesteerd in een nieuw winkelrondje. Rondom het stadhuis verrijzen nieuwe winkelruimtes die het gebied een extra impuls zullen geven. De komst van modewarenhuis Primark is iets om naar uit te kijken, maar ook warenhuisketen Hudson’s Bay heeft voor Tilburg gekozen om als één van de eerste locaties in Nederland een filiaal te openen.

Meer dan shoppen alleen

Het kernwinkelgebied biedt overigens meer dan enkel shopvermaak. Naast winkels vindt u in de binnenstad van Tilburg onder meer de Pathé bioscoop met maar liefst zeven moderne bioscoopzalen. Geniet in het centrum bovendien van een live concert in hét poppodium van het zuiden: 013, of breng een bezoek aan de schouwburg of kleurrijke concertzaal.

parkeren tilburg

Tijd voor een hapje en een drankje!

Van al dat shoppen wordt krijgt u honger! Het centrum van de stad is natuurlijk niet compleet zonder goede horecazaken. Rondom het centraal gelegen Heuvelplein vindt u voldoende variatie. Neem een bolletje ijs (of twee) bij één van de ijssalons, duik de knusse eetcafés in of strijk op zomerse dagen neer op een van de terrassen op de Heuvel, de Korte Heuvel of het Piusplein. Bij de verschillende restaurants kunt u terecht voor een lekkere brunch of lunch. Van een twaalfuurtje of een tosti tot een goede club sandwich, er is voor ieder wat wils. Gaat u liever uitgebreider dineren? Dan vindt u in het kernwinkelgebied diverse toprestaurants. Zo is L’Olivo beloond met een Bib Gourmand door Michelin en wordt Restaurant Taste! in de Gault Millau geroemd om de goede prijs/kwaliteitverhouding.

Ontdek nog meer Tilburg
Kortom, het kernwinkelgebied is de uitvalsbasis voor uw bezoek aan Tilburg. Vanuit het centrum bezoekt u bovendien eenvoudig de andere sfeergebieden die Tilburg kenmerken. De industriële Spoorzone, de bruisende Piushaven of het dynamische Dwaalgebied zijn op steenworp afstand gelegen van het centrale Heuvelplein.

Voordeelacties en combideals
Veelgestelde vragen
 • Wat is het adres van parkeergarage Heuvelpoort?

  Het adres van parkeergarage Heuvelpoort is Heuvelpoort 353. Wanneer u dit adres invoert in uw navigatie, komt u uit bij de ingang van de garage.

 • Hoe rijd ik naar parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort ligt in het centrum van Tilburg. Wanneer u Tilburg binnen rijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt de garage vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring. De in- en uitgang van de garage ligt aan het Piusplein. Gebruikt u navigatie? Vul dan Heuvelpoort 353 in. De precieze locatie vindt u hier: https://www.google.nl/maps/place/Heuvelpoort/

 • Wat zijn de openingstijden van parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Na sluitingstijd van de winkels is de parkeergarage enkel toegankelijk voor bezoekers die hun auto in de garage hebben geparkeerd.

 • Hoe lang kan ik maximaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft geen maximale parkeertermijn.

 • Wat zijn de tarieven voor parkeergarage Heuvelpoort?

  U betaalt voor parkeergarage Heuvelpoort € 2,20,- per uur. U rekent per 3 minuten af. Maakt u gebruik van Stadsparkeren of betaalt u per pin, contactloos of met creditcard, dan betaalt u zelfs per minuut. Dit maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste parkeergarage van Tilburg.

 • Hoe en waar kan ik betalen in parkeergarage Heuvelpoort?

  U kunt op verschillende manieren en op meerdere plekken betalen. Bekijk hieronder de opties:

  – Bij de zuilen aan de uitgang Heuvelring en uitgang Piusplein betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro (uw reguliere pinpas), cash of via de app of pas van Stadsparkeren.

  – Bij de uitrijpaal betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro of via de app of pas van Stadsparkeren.

  Met Stadsparkeren kunt u digitaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort. U betaalt digitaal via een pas of app. Meer informatie over Stadsparkeren vindt u hier.

  Parkeergarage Heuvelpoort werkt samen met diverse restaurants in de omgeving. Wanneer u komt eten in één van de aangesloten restaurants, kunt u gratis of tegen gereduceerd tarief parkeren. Bij het afrekenen ontvangt u een uitrijkaart voor de parkeergarage.

 • Hoeveel parkeerplaatsen zijn er in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft 375 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 22 plaatsen uitgerust met een oplader voor elektrische voertuigen met een laadcapaciteit van 11KW. Ook zijn er twee plekken met Tesla Destionation Chargers aanwezig. De kosten voor elektrisch opladen bedragen € 0,60 incl BTW opstartkosten en € 0,36 incl. BTW per KwH.

 • Past mijn auto of bedrijfswagen in parkeergarage Heuvelpoort?

  De parkeergarage Heuvelpoort is ruim opgezet en kent een vlakke en brede entree. De garage is geschikt voor voertuigen tot 2 meter hoog. Dus ook bestelbusjes en kleinere bedrijfswagens passen in de garage. De parkeervakken zijn minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed. Er is dus alle ruimte om comfortabel in- en uit te rijden en vlot te parkeren. Dat geldt ook voor de ruime in- en uitrit.

 • Wat is de maximale doorrijhoogte van parkeergarage Heuvelpoort?

  Voertuigen met een maximale inrijhoogte van 2 meter kunnen in de parkeergarage terecht. Daarnaast zijn de parkeervakken minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed.

 • Hoe veilig is de parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is buiten winkeltijden alleen toegankelijk voor bezoekers die de auto in de garage hebben staan. Voor buitenstaanders is de garage dan afgesloten met elektrische poorten. U krijgt toegang tot de garage door uw parkeerticket in de kaartlezer te steken. De parkeergarage staat daarnaast 24 uur per dag onder cameratoezicht en er hangt innovatieve ledverlichting om een veilig gevoel te creëren.

 • Kan ik mijn waardevolle spullen in de auto laten liggen?

  Helaas kunnen wij geen garanties geven en parkeert u altijd op eigen risico. Wij adviseren u geen waardevolle zaken in de auto achter te laten.

 • Ik wil een abonnement voor parkeergarage Heuvelpoort. Wat zijn de mogelijkheden?

  U kunt een abonnement afsluiten dat het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo is er het 24/7 abonnement waarmee u zeven dagen per week, 24 uur per dag parkeert in de garage. Een andere optie is het 24/5 abonnement. Op vijf willekeurige dagen parkeert u 24 uur per dag in de garage. Neem contact op via info@heuvelpoort.nl of bel tijdens kantooruren 013 5353275. We informeren u graag over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

 • Ik ben mijn parkeerticket kwijt. Wat nu?

  Bent u uw parkeerticket kwijtgeraakt? Vul dan bij de kassa uw kenteken in, voer de betaling uit en u kunt alsnog uitrijden.

 • Welke gebieden in de stad kan ik vanaf parkeergarage Heuvelpoort te voet bereiken?

  Wanneer u de parkeergarage Heuvelpoort uitloopt, staat u direct in het centrum van Tilburg. Hier vindt u het kernwinkelgebied, veel horecagelegenheden en culturele hotspots als poppodium 013 en Theaters Tilburg. Op loopafstand zijn verder een aantal leuke gebieden te bereiken. Het Dwaalgebied met lokale winkels en hippe horecatentjes. De vernieuwde Spoorzone met haar industriële karakter en culinaire verrassingen. En vergeet vooral de bruisende Piushaven niet, met terrassen aan de waterkant. Ontdek Tilburg eenvoudig te voet vanaf de parkeergarage Heuvelpoort. Waar in de binnenstad u ook moet zijn, vanuit deze parkeergarage bent u er altijd binnen enkele minuten.

 • Hoe kom ik in de parkeergarage na sluitingstijd van de winkels?

  Wanneer de winkels in het centrum gesloten zijn, is ook de parkeergarage gesloten voor mensen die niet parkeren. U krijgt toegang tot de garage via de kaartlezers bij beide ingangen (Piusplein en Heuvelring).

 • Wat zijn de kosten voor het opladen van elektrische voertuigen?

  Voor het opladen van elektrische voertuigen geldt het volgende tarief (aanvullend op het reguliere parkeertarief): € 0,60 incl BTW opstartkosten en € 0,36 incl. BTW per KwH.