Parkeren Redhead Days Tilburg

Hét roodharigenfestival van Nederland wordt gehouden in Tilburg. Jaarlijks bezoeken roodharigen uit binnen- en buitenland de Redhead Days. Bezoekt u het evenement met de auto? Parkeren voor de Redhead Days kan veilig en eenvoudig bij Parkeergarage Heuvelpoort.

Wanneer u uw auto in de centraal gelegen parkeergarage parkeert, bent u in no-time op het festivalterrein. Hier bezoekt u de verschillende activiteiten die tijdens het roodharigenweekend worden georganiseerd.

Redhead Days Tilburg

Redhead Days is hét evenement voor roodharigen. De allereerste editie werd gehouden in 2005 in Asten, ter gelegenheid van een schilderexpositie van Bart Rouwenhorst – de huidige festivaldirecteur. Voor de 14e editie in 2019 streek  het festival voor het eerst in Tilburg neer. Zo’n 25.000 roodharige bezoekers vanuit de hele wereld bezochten de stad. In 2020 wordt de jubileumeditie van het festival onder voorbehoud georganiseerd 27, 28 en 29 augustus.

Het festival begint op vrijdagavond met een kick-off party in 013. Op zaterdag en zondag zijn er verspreid door de stad allerlei activiteiten gratis te bezoeken. Ook is er een kidsplein met spelletjes en knutselactiviteiten. Het hoogtepunt ligt traditioneel op zondagmiddag als álle roodharige bezoekers samen op een groepsfoto gaan.

mercure hotel tilburg

Parkeren Redhead Days

Het roodharigenfestival vindt plaats in de binnenstad van Tilburg. Belangrijke locaties zijn de Heuvel, het Pieter Vreedeplein en de Interpolistuin. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd in de LocHal. Wilt u de Redhead Days met de auto bezoeken? Parkeer dan bij Parkeergarage Heuvelpoort. Dan staat uw auto veilig. Bovendien bereikt u alle activiteitenlocaties van de Redhead Days snel en eenvoudig vanuit de parkeergarage.

Loopafstand
Ook voor de kick-off party op vrijdag in poppodium 013 parkeert u gemakkelijk bij Parkeergarage Heuvelpoort. Neem uitgang 013, loop de Korte Heuvel door en u bent er! Dat geldt ook voor de groepsfotoshoot op zondag. Vanuit Parkeergarage Heuvelpoort loopt u in 5 minuten in de Interpolistuin, klaar om gekiekt te worden!

Voordelen Parkeergarage Heuvelpoort

Parkeren tijdens de Redhead Days in Parkeergarage Heuvelpoort biedt een aantal voordelen. Naast de ligging in hartje centrum betaalt u er per minuut. Dat maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste parkeergarage van Tilburg. Vanzelfsprekend is Heuvelpoort 24/7 geopend, en rijdt u eenvoudig in- en uit dankzij nummerbordherkenning. De ruime parkeervakken maken parkeren extra gemakkelijk. Rijdt u een elektrische auto? Ook dan kunt u in Parkeergarage Heuvelpoort terecht: er zijn 22 elektrische oplaadpunten (ook voor Tesla’s).

Eten en slapen
Tot slot biedt de genoemde ligging in het midden van de stad nog een extra voordeel: zo bezoekt u niet alleen de activiteiten tijdens de Redhead Days eenvoudig. Vanuit de parkeergarage loopt u ook direct Grand Café Puur binnen voor een lekker ontbijt, lunch, brunch of diner. En heeft u geen plekje gereserveerd op de Redhead Days camping in het Stadspark maar slaapt u in Mercure Hotel Tilburg Centrum? Dan parkeert u uw auto logischerwijs ook in de naastgelegen Parkeergarage Heuvelpoort!

Voordeelacties en combideals
Veelgestelde vragen
 • Wat is het adres van parkeergarage Heuvelpoort?

  Het adres van parkeergarage Heuvelpoort is Heuvelpoort 353. Wanneer u dit adres invoert in uw navigatie, komt u uit bij de ingang van de garage.

 • Hoe rijd ik naar parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort ligt in het centrum van Tilburg. Wanneer u Tilburg binnen rijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt de garage vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring. De in- en uitgang van de garage ligt aan het Piusplein. Gebruikt u navigatie? Vul dan Heuvelpoort 353 in. De precieze locatie vindt u hier: https://www.google.nl/maps/place/Heuvelpoort/

 • Wat zijn de openingstijden van parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Na sluitingstijd van de winkels is de parkeergarage enkel toegankelijk voor bezoekers die hun auto in de garage hebben geparkeerd.

 • Hoe lang kan ik maximaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft geen maximale parkeertermijn.

 • Wat zijn de tarieven voor parkeergarage Heuvelpoort?

  Op maandag t/m vrijdag betaalt u voor parkeergarage Heuvelpoort € 2,00,- per uur. U rekent €0,10 cent per 3 minuten af. En op zaterdag en zondag betaalt u €3,00,- per uur. U rekent €0,15 cent per 3 minuten af. Maakt u gebruik van Stadsparkeren of betaalt u per pin, contactloos of met creditcard, dan betaalt u zelfs per minuut. Dit maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste parkeergarage van Tilburg.

 • Hoe en waar kan ik betalen in parkeergarage Heuvelpoort?

  U kunt op verschillende manieren en op meerdere plekken betalen. Bekijk hieronder de opties:

  – Bij de zuilen aan de uitgang Heuvelring en uitgang Piusplein betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro (uw reguliere pinpas), cash of via de app of pas van Stadsparkeren.

  – Bij de uitrijpaal betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro of via de app of pas van Stadsparkeren.

  Met Stadsparkeren kunt u digitaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort. U betaalt digitaal via een pas of app. Meer informatie over Stadsparkeren vindt u hier.

  Parkeergarage Heuvelpoort werkt samen met diverse restaurants in de omgeving. Wanneer u komt eten in één van de aangesloten restaurants, kunt u gratis of tegen gereduceerd tarief parkeren. Bij het afrekenen ontvangt u een uitrijkaart voor de parkeergarage.

 • Hoeveel parkeerplaatsen zijn er in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft 375 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 22 plaatsen uitgerust met een oplader voor elektrische voertuigen met een laadcapaciteit van 11KW. Ook zijn er twee plekken met Tesla Destionation Chargers aanwezig. De kosten voor elektrisch opladen bedragen € 0,60 incl BTW opstartkosten en € 0,36 incl. BTW per KwH.

 • Past mijn auto of bedrijfswagen in parkeergarage Heuvelpoort?

  De parkeergarage Heuvelpoort is ruim opgezet en kent een vlakke en brede entree. De garage is geschikt voor voertuigen tot 2 meter hoog. Dus ook bestelbusjes en kleinere bedrijfswagens passen in de garage. De parkeervakken zijn minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed. Er is dus alle ruimte om comfortabel in- en uit te rijden en vlot te parkeren. Dat geldt ook voor de ruime in- en uitrit.

 • Wat is de maximale doorrijhoogte van parkeergarage Heuvelpoort?

  Voertuigen met een maximale inrijhoogte van 2 meter kunnen in de parkeergarage terecht. Daarnaast zijn de parkeervakken minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed.

 • Hoe veilig is de parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is buiten winkeltijden alleen toegankelijk voor bezoekers die de auto in de garage hebben staan. Voor buitenstaanders is de garage dan afgesloten met elektrische poorten. U krijgt toegang tot de garage door uw parkeerticket in de kaartlezer te steken. De parkeergarage staat daarnaast 24 uur per dag onder cameratoezicht en er hangt innovatieve ledverlichting om een veilig gevoel te creëren.

 • Kan ik mijn waardevolle spullen in de auto laten liggen?

  Helaas kunnen wij geen garanties geven en parkeert u altijd op eigen risico. Wij adviseren u geen waardevolle zaken in de auto achter te laten.

 • Ik wil een abonnement voor parkeergarage Heuvelpoort. Wat zijn de mogelijkheden?

  U kunt een abonnement afsluiten dat het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo kunt u kiezen voor het 24/5 abonnement: parkeer van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag in de garage. Voor 83,52 euro per maand mag u van maandag tot en met vrijdag gebruik maken van de garage, ongeacht het tijdstip en de parkeerduur.

  Woont u rondom Parkeergarage Heuvelpoort en bent u op zoek naar een veilige parkeerplaats om de hoek? Kies dan voor het bewonersabonnement. Voor 29 euro per maand mag u op de volgende dagen gebruik maken van de garage:

  • Maandag t/m woensdag van 17.00-09.00 uur
  • Donderdag t/m zondag van 21.00-09.00 uur

  Neem contact op via info@heuvelpoort.nl of bel tijdens kantooruren 013 5353275. We informeren u graag over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

 • Ik ben mijn parkeerticket kwijt. Wat nu?

  Bent u uw parkeerticket kwijtgeraakt? Vul dan bij de kassa uw kenteken in, voer de betaling uit en u kunt alsnog uitrijden.

 • Welke gebieden in de stad kan ik vanaf parkeergarage Heuvelpoort te voet bereiken?

  Wanneer u de parkeergarage Heuvelpoort uitloopt, staat u direct in het centrum van Tilburg. Hier vindt u het kernwinkelgebied, veel horecagelegenheden en culturele hotspots als poppodium 013 en Theaters Tilburg. Op loopafstand zijn verder een aantal leuke gebieden te bereiken. Het Dwaalgebied met lokale winkels en hippe horecatentjes. De vernieuwde Spoorzone met haar industriële karakter en culinaire verrassingen. En vergeet vooral de bruisende Piushaven niet, met terrassen aan de waterkant. Ontdek Tilburg eenvoudig te voet vanaf de parkeergarage Heuvelpoort. Waar in de binnenstad u ook moet zijn, vanuit deze parkeergarage bent u er altijd binnen enkele minuten.

 • Hoe kom ik in de parkeergarage na sluitingstijd van de winkels?

  Wanneer de winkels in het centrum gesloten zijn, is ook de parkeergarage gesloten voor mensen die niet parkeren. U krijgt toegang tot de garage via de kaartlezers bij beide ingangen (Piusplein en Heuvelring).

 • Wat zijn de kosten voor het opladen van elektrische voertuigen?

  Voor het opladen van elektrische voertuigen geldt het volgende tarief (aanvullend op het reguliere parkeertarief): € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,42 incl. BTW per KwH.