Parkeren uitgaan Tilburg

Tilburg telt zo’n 150 cafés, twee bioscopen en zes theaters; dat maakt het een prima stad om uit te gaan. Het centrum is gevuld met gezellige clubs en kroegen, die tot diep in de nacht zijn geopend. Gaat u op stap in Tilburg en bent u van plan om met de auto te komen? Parkeer dan bij ons: in Parkeergarage Heuvelpoort. U bent meteen op de juiste plek: midden in de bruisende binnenstad, waar het allemaal gebeurt.

Parkeergarage Heuvelpoort heeft twee voetgangersuitgangen. Als u de ene uitgang verlaat, staat u direct op het Piusplein. Een gezellig plein vol kroegen, eetcafés én terrassen. Een populaire plek voor studenten. Verlaat u de parkeergarage aan de andere kant? Dan loopt u in een minuutje De Heuvel op: het centrale plein van de stad. Ook hier vindt u volop restaurants en (eet)cafés. Ook hier geniet u bij mooi weer van de zon; mét uitzicht op de gezellige fonteinen, het standbeeld van Koning Willem II en de Heuvelse Kerk.

Vanaf het centrale plein de Heuvel belandt u, door het regenboogzebrapad over te steken, direct in een andere uitgaansstraat: de Korte Heuvel. Deze straat kent een zeer hoge café- en restaurantdichtheid, tot in de kleine uurtjes kunt u er terecht. Aan beide kanten van de straat staan terrassen opgesteld waar het hele jaar door geborreld en gegeten wordt. Van bruine kroeg tot danscafé, u vindt het hier.

Ook in het Stadhuisstraatje is het altijd gezellig. Vooral tijdens evenementen; bijvoorbeeld met de kermis en carnaval is het in deze straat één groot feest. Verder voelen veel stamgasten en studieverenigingen zich thuis in deze straat. Wij hebben van horen zeggen dat Guus Meeuwis regelmatig binnenwandelt bij Klein Café Van Horen Zeggen. En in feestcafé De Boekanier gaan de voetjes van de vloer! U ziet: er is veel horeca in Tilburg. Voor ieder wat wils.

Tilburg: een echte studentenstad

Tilburg huisvest een heleboel onderwijsinstellingen; van het ROC, De Rooi Pannen en Helicon tot Avans, Fontys en Tilburg University. In Tilburg wonen zo’n 14.000 en studeren bijna 30.000 hbo- en wo-studenten. Dat maakt Tilburg een echte studentenstad. Er is dan ook iedere avond (of nacht) van de week wel iets te doen in de zesde stad van Nederland. Van live-muziek en meezingen met De Jongens van Je Weet Wel – op woensdag in café Polly Magoo op de Korte Heuvel – tot dobbelen voor gratis drank bij Café Bolle op het Piusplein of radje draaien bij De Boekanier in het Stadhuisstraatje.

Een rustig avondje uit

Als u niet zo’n kroegtijger of party animal bent, zijn er volop andere plekken in Tilburg waar u terecht kunt voor een fijne avond uit. Uitgebreid tafelen en natafelen – met of zonder borrel – bij één van de vele sfeervolle restaurants in de Tilburgse binnenstad. Pak een filmpje bij Pathé of Cinecitta. Geniet van muziek en theater bij Theaters Tilburg of De NWE Vorst, of bezoek één van de live-concerten of dance- en clubavonden in Poppodium 013. Parkeergarage Heuvelpoort ligt centraal in het centrum van Tilburg, dus je wandelt altijd snel weer terug naar je wagen.

Centraal parkeren als u gaat stappen in Tilburg

Als u met de auto naar Tilburg komt om uit te gaan, is Parkeergarage Heuvelpoort een prettige uitvalsbasis. De garage ligt midden in het centrum, omringd door allerlei uitgaansgelegenheden, en u kunt er 24 uur per dag, 7 dagen per week in- en uitrijden. Na sluitingstijd van de cafés – of als u het eerder beu bent – zit u als de parkeergarage uitrijdt direct op de Cityring, en snel op de uitvalswegen naar onder meer Den Bosch, Breda en Eindhoven. U betaalt in onze garage per zes minuten, dus u betaalt bij ons nooit teveel. Geld dat u liever bij een rondje in de kroeg legt!

Vergeet niet: bent u de Bob? Laat de alcoholische versnaperingen dan staan. Want 100% Bob = 0% op!

Voordeelacties en combideals
Veelgestelde vragen
 • Wat is het adres van parkeergarage Heuvelpoort?

  Het adres van parkeergarage Heuvelpoort is Heuvelpoort 353. Wanneer u dit adres invoert in uw navigatie, komt u uit bij de ingang van de garage.

 • Hoe rijd ik naar parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort ligt in het centrum van Tilburg. Wanneer u Tilburg binnen rijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt de garage vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring. De in- en uitgang van de garage ligt aan het Piusplein. Gebruikt u navigatie? Vul dan Heuvelpoort 353 in. De precieze locatie vindt u hier: https://www.google.nl/maps/place/Heuvelpoort/

 • Wat zijn de openingstijden van parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Na sluitingstijd van de winkels is de parkeergarage enkel toegankelijk voor bezoekers die hun auto in de garage hebben geparkeerd.

 • Hoe lang kan ik maximaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft geen maximale parkeertermijn.

 • Wat zijn de tarieven voor parkeergarage Heuvelpoort?

  Op maandag t/m vrijdag betaalt u voor parkeergarage Heuvelpoort €2,50 per uur. U rekent €0,25 cent per 6 minuten af. En op zaterdag en zondag betaalt u €3,50 per uur. U rekent €0,35 cent per 6 minuten af. Dit maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste parkeergarage van Tilburg. Het dagtarief treft €20,-.

 • Hoe en waar kan ik betalen in parkeergarage Heuvelpoort?

  U kunt op verschillende manieren en op meerdere plekken betalen. Bekijk hieronder de opties:

  – Bij de zuilen aan de uitgang Heuvelring en uitgang Piusplein betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro (uw reguliere pinpas), cash of via de app of pas van Stadsparkeren.

  – Bij de uitrijpaal betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro of via de app of pas van Stadsparkeren.

  Met Stadsparkeren kunt u digitaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort. U betaalt digitaal via een pas of app. Meer informatie over Stadsparkeren vindt u hier.

  Parkeergarage Heuvelpoort werkt samen met diverse restaurants in de omgeving. Wanneer u komt eten in één van de aangesloten restaurants, kunt u gratis of tegen gereduceerd tarief parkeren. Bij het afrekenen ontvangt u een uitrijkaart voor de parkeergarage.

 • Hoeveel parkeerplaatsen zijn er in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft 375 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 10 plaatsen uitgerust met een oplader voor elektrische voertuigen met een laadcapaciteit van maar liefst 22KW. U kunt dus erg snel laden! De kosten voor elektrisch opladen bedragen € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,60 incl. BTW per KwH.

 • Past mijn auto of bedrijfswagen in parkeergarage Heuvelpoort?

  De parkeergarage Heuvelpoort is ruim opgezet en kent een vlakke en brede entree. De garage is geschikt voor voertuigen tot 2 meter hoog. Dus ook bestelbusjes en kleinere bedrijfswagens passen in de garage. De parkeervakken zijn minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed. Er is dus alle ruimte om comfortabel in- en uit te rijden en vlot te parkeren. Dat geldt ook voor de ruime in- en uitrit.

 • Wat is de maximale doorrijhoogte van parkeergarage Heuvelpoort?

  Voertuigen met een maximale inrijhoogte van 2 meter kunnen in de parkeergarage terecht. Daarnaast zijn de parkeervakken minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed.

 • Hoe veilig is de parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is buiten winkeltijden alleen toegankelijk voor bezoekers die de auto in de garage hebben staan. Voor buitenstaanders is de garage dan afgesloten met elektrische poorten. U krijgt toegang tot de garage door uw parkeerticket in de kaartlezer te steken. De parkeergarage is daarnaast uitgerust met uitgebreide camerabeveiliging en er hangt innovatieve led verlichting om een veilig gevoel te creëren.

 • Kan ik mijn waardevolle spullen in de auto laten liggen?

  Helaas kunnen wij geen garanties geven en parkeert u altijd op eigen risico. Wij adviseren u geen waardevolle zaken in de auto achter te laten.

 • Ik wil een abonnement voor parkeergarage Heuvelpoort. Wat zijn de mogelijkheden?

  U kunt een abonnement afsluiten dat het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo kunt u kiezen voor het 24/5 abonnement: parkeer van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag in de garage. Voor 87 euro per maand mag u van maandag tot en met vrijdag gebruik maken van de garage, ongeacht het tijdstip en de parkeerduur. Vanaf 01-08-2023 is ook het 24/7 abonnement beschikbaar. Met het 24/7 abonnement kunt u de gehele week (ook in het weekend) parkeren in Parkeergarage Heuvelpoort in hartje Tilburg. Dit ongeacht het tijdstip en de parkeerduur en hiervoor betaalt u €125 per maand.

  Woont u rondom Parkeergarage Heuvelpoort en bent u op zoek naar een veilige parkeerplaats om de hoek? Kies dan voor het bewonersabonnement. Voor 31 euro per maand mag u op de volgende dagen gebruik maken van de garage:

  • Maandag t/m woensdag van 17.00-09.00 uur
  • Donderdag t/m zondag van 21.00-09.00 uur

  Verder wordt vanaf 01-08-2023 het flexibel parkeren abonnement geïntroduceerd. Werkt u bijvoorbeeld op onregelmatige data en tijden in de week en wilt u wel gebruik kunnen maken van een parkeerabonnement waarbij u de gehele week kunt parkeren? Kies dan voor het flexibel parkeren abonnement; hierbij ervaart u de voordelen van een 24/7 abonnement maar dan wel op de momenten dat u graag wenst te parkeren. De kosten hiervoor zijn standaard €10 per maand. Hier bovenop komen nog de kosten voor jouw parkeertransacties, hierbij worden de volgende tarieven gehanteerd:

  • Parkeert u tussen maandagochtend 06:00 uur en vrijdagavond 19:59? Dan betaalt u per uur €0,50.
  • Parkeert u op vrijdagavond tussen 20:00 uur en 23:59 uur? Dan betaalt u per uur €2,20.
  • In het weekend betaald u het dan geldende uurtarief van €3,50 voor de tijd dat u parkeert.

  Neem contact op via info@heuvelpoort.nl of bel tijdens kantooruren 013 5353275. We informeren u graag over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

 • Ik ben mijn parkeerticket kwijt. Wat nu?

  Bent u uw parkeerticket kwijtgeraakt? Dan worden de kosten van het dagtarief, €20, in rekening gebracht.

 • Welke gebieden in de stad kan ik vanaf parkeergarage Heuvelpoort te voet bereiken?

  Wanneer u de parkeergarage Heuvelpoort uitloopt, staat u direct in het centrum van Tilburg. Hier vindt u het kernwinkelgebied, veel horecagelegenheden en culturele hotspots als poppodium 013 en Theaters Tilburg. Op loopafstand zijn verder een aantal leuke gebieden te bereiken. Het Dwaalgebied met lokale winkels en hippe horecatentjes. De vernieuwde Spoorzone met haar industriële karakter en culinaire verrassingen. En vergeet vooral de bruisende Piushaven niet, met terrassen aan de waterkant. Ontdek Tilburg eenvoudig te voet vanaf de parkeergarage Heuvelpoort. Waar in de binnenstad u ook moet zijn, vanuit deze parkeergarage bent u er altijd binnen enkele minuten.

 • Hoe kom ik in de parkeergarage na sluitingstijd van de winkels?

  Wanneer de winkels in het centrum gesloten zijn, is ook de parkeergarage gesloten voor mensen die niet parkeren. U krijgt toegang tot de garage via de kaartlezers bij beide ingangen (Piusplein en Heuvelring).

 • Wat zijn de kosten voor het opladen van elektrische voertuigen?

  Voor het opladen van elektrische voertuigen geldt het volgende tarief (aanvullend op het reguliere parkeertarief): € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,60 incl. BTW per KwH.