Parkeren weekendje Tilburg

Heeft u een weekendje Tilburg op de planning? Goede keus! De Brabantse stad is niet alleen hartstikke gezellig, maar er is – voor jong en oud – van alles te beleven. Of u nu graag gaat winkelen, of liever een museum  of concert bezoekt. Misschien gebruikt u Tilburg zelfs als uitvalsbasis voor leuke uitstapjes, zoals de Efteling of Safaripark Beekse Bergen of voor een evenement als Roadburn, Best Kept Secret of de Tilburgse kermis. Het kan allemaal! Centraal parkeren voor een weekendje in Tilburg? Dan is Parkeergarage Heuvelpoort dé plek.

Tilburg: een levendige binnenstad

Tilburg heeft een knusse, gezellige binnenstad. Wat heel fijn is: alles in het centrum is op loopafstand. En tóch is het compacte centrum ook van alle gemakken voorzien. Shopaholics komen in Tilburg absoluut aan hun trekken; van charmante boetiekjes in het Dwaalgebied, tot alle grote winkelketens in en om de Heuvelstraat. Voor een natje en een droogje kunt u terecht bij één van de vele horecagelegenheden; van gezellige (eet)cafés tot restaurants voor de fijnproever.

Tilburgse musea

Naast de Brabantse gezelligheid in de binnenstad, heeft Tilburg ook veel musea. In het Textielmuseum maak je kennis met het verleden van textielstad Tilburg én ziet u inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst & erfgoed. Met kinderen is het Natuurmuseum een aanrader; u bekijkt er bijvoorbeeld het skelet van een vijftien meter lange potvis! Houdt u meer van hedendaagse kunst? Dan is De Pont wat voor u, met haar wisselende collecties beeldende kunst. Bij stralend weer hoeft u trouwens niet eens naar binnen bij De Pont. En vergeet sowieso niet om u heen te kijken tijdens een weekendje Tilburg, voor diverse architectuur. Van diverse mooie oude kerken tot de modern opgeknapte Spoorzone. Tilburg heeft het allemaal!

Een culturele stad

Naast de diverse musea en gevarieerde architectuur is er nog veel meer cultuur te snuiven in Tilburg. De diverse theaters – Theaters Tilburg, de NWE Vorst en De Boemel – hebben een gevarieerd aanbod aan dans, toneel en cabaret. In Pathé ziet u de nieuwste blockbusterfilms, terwijl u bij Cinecitta eens goed gaat zitten voor de meer alternatieve (arthouse) films. De stad – en de nabije omgeving – is bovendien rijk aan culturele evenementen en muziekfestivals in alle genres: van stoner- en metalfestival Roadburn tot alternatief indiefestijn Best Kept Secret en Woo Hah voor de hiphopliefhebbers.

Horeca: een snelle hap of uitgebreid culinair genieten

Of je nu gaat winkelen, museums bezoekt of gewoon wat ronddwaalt om de sfeer van de Brabantse stad te proeven: op een gegeven moment krijg je honger. Of dorst. Gelukkig vindt u verspreid door de binnenstad heel diverse horecagelegenheden. Van hippe koffiezaakjes waar je geniet van een warme drank en vers gebak, tot een keur aan hamburgerrestaurants. Tilburg is bovendien een levendige studentenstad; dus bruine cafés en clubs – compleet met betaalbare daghap – mogen niet ontbreken.

Uitstapjes in de regio Tilburg

Een bredere scoop? Vanuit Parkeergarage Heuvelpoort rijdt u in een kwartier tijd naar Safaripark Beekse Bergen of de Efteling. Topactiviteiten voor jong en oud. Voor fietsers, wandelaars en andere natuurliefhebbers is ook Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen in de buurt.

Parkeren bij Mercure Hotel Tilburg Centrum

U ziet: in Tilburg is van alles te beleven. Boek dus vooral één of meerdere overnachtingen, om de stad optimaal te beleven. Daarvoor bent u van harte welkom in het centraal gelegen Mercure Hotel Tilburg Centrum. Een ontspannen verblijf in dit fijne hotel maakt uw weekendje Tilburg helemaal af.

Met onze parkeergarage direct achter het hotel, streven we ernaar uw verblijf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Via een directe toegang op de 9e verdieping bent u in de mogelijkheid om rechtstreeks het hotel binnen te komen.

Centraal in Tilburg parkeren

Parkeergarage Heuvelpoort is een ideale uitvalsbasis voor een weekend Tilburg. U hoeft nauwelijks te sjouwen met uw koffers als u in Mercure Hotel Tilburg verblijft. Stap naar buiten, en geniet van alles wat de gezellige Brabantse stad te bieden heeft. Uw auto staat tijdens uw verblijf in ieder geval veilig bij ons.

Betalingsgemak

Bij parkeergarage Heuvelpoort begrijpen we het belang van betalingsflexibiliteit. Daarom bieden we diverse opties om uw parkeerkosten te voldoen. U kunt traditioneel betalen bij de automaten in de parkeergarage of kiezen voor modern gemak met contactloos betalen bij de slagboom.

Voordeelacties en combideals
Veelgestelde vragen
 • Wat is het adres van parkeergarage Heuvelpoort?

  Het adres van parkeergarage Heuvelpoort is Heuvelpoort 353. Wanneer u dit adres invoert in uw navigatie, komt u uit bij de ingang van de garage.

 • Hoe rijd ik naar parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort ligt in het centrum van Tilburg. Wanneer u Tilburg binnen rijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt de garage vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring. De in- en uitgang van de garage ligt aan het Piusplein. Gebruikt u navigatie? Vul dan Heuvelpoort 353 in. De precieze locatie vindt u hier: https://www.google.nl/maps/place/Heuvelpoort/

 • Wat zijn de openingstijden van parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Na sluitingstijd van de winkels is de parkeergarage enkel toegankelijk voor bezoekers die hun auto in de garage hebben geparkeerd.

 • Hoe lang kan ik maximaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft geen maximale parkeertermijn.

 • Wat zijn de tarieven voor parkeergarage Heuvelpoort?

  Op maandag t/m vrijdag betaalt u voor parkeergarage Heuvelpoort €2,50 per uur. U rekent €0,25 cent per 6 minuten af. En op zaterdag en zondag betaalt u €3,50 per uur. U rekent €0,35 cent per 6 minuten af. Dit maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste parkeergarage van Tilburg. Het dagtarief treft €20,-.

 • Hoe en waar kan ik betalen in parkeergarage Heuvelpoort?

  U kunt op verschillende manieren en op meerdere plekken betalen. Bekijk hieronder de opties:

  – Bij de zuilen aan de uitgang Heuvelring en uitgang Piusplein betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro (uw reguliere pinpas), cash of via de app of pas van Stadsparkeren.

  – Bij de uitrijpaal betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro of via de app of pas van Stadsparkeren.

  Met Stadsparkeren kunt u digitaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort. U betaalt digitaal via een pas of app. Meer informatie over Stadsparkeren vindt u hier.

  Parkeergarage Heuvelpoort werkt samen met diverse restaurants in de omgeving. Wanneer u komt eten in één van de aangesloten restaurants, kunt u gratis of tegen gereduceerd tarief parkeren. Bij het afrekenen ontvangt u een uitrijkaart voor de parkeergarage.

 • Hoeveel parkeerplaatsen zijn er in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft 375 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 10 plaatsen uitgerust met een oplader voor elektrische voertuigen met een laadcapaciteit van maar liefst 22KW. U kunt dus erg snel laden! De kosten voor elektrisch opladen bedragen € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,60 incl. BTW per KwH.

 • Past mijn auto of bedrijfswagen in parkeergarage Heuvelpoort?

  De parkeergarage Heuvelpoort is ruim opgezet en kent een vlakke en brede entree. De garage is geschikt voor voertuigen tot 2 meter hoog. Dus ook bestelbusjes en kleinere bedrijfswagens passen in de garage. De parkeervakken zijn minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed. Er is dus alle ruimte om comfortabel in- en uit te rijden en vlot te parkeren. Dat geldt ook voor de ruime in- en uitrit.

 • Wat is de maximale doorrijhoogte van parkeergarage Heuvelpoort?

  Voertuigen met een maximale inrijhoogte van 2 meter kunnen in de parkeergarage terecht. Daarnaast zijn de parkeervakken minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed.

 • Hoe veilig is de parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is buiten winkeltijden alleen toegankelijk voor bezoekers die de auto in de garage hebben staan. Voor buitenstaanders is de garage dan afgesloten met elektrische poorten. U krijgt toegang tot de garage door uw parkeerticket in de kaartlezer te steken. De parkeergarage is daarnaast uitgerust met uitgebreide camerabeveiliging en er hangt innovatieve led verlichting om een veilig gevoel te creëren.

 • Kan ik mijn waardevolle spullen in de auto laten liggen?

  Helaas kunnen wij geen garanties geven en parkeert u altijd op eigen risico. Wij adviseren u geen waardevolle zaken in de auto achter te laten.

 • Ik wil een abonnement voor parkeergarage Heuvelpoort. Wat zijn de mogelijkheden?

  U kunt een abonnement afsluiten dat het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo kunt u kiezen voor het 24/5 abonnement: parkeer van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag in de garage. Voor 87 euro per maand mag u van maandag tot en met vrijdag gebruik maken van de garage, ongeacht het tijdstip en de parkeerduur. Vanaf 01-08-2023 is ook het 24/7 abonnement beschikbaar. Met het 24/7 abonnement kunt u de gehele week (ook in het weekend) parkeren in Parkeergarage Heuvelpoort in hartje Tilburg. Dit ongeacht het tijdstip en de parkeerduur en hiervoor betaalt u €125 per maand.

  Woont u rondom Parkeergarage Heuvelpoort en bent u op zoek naar een veilige parkeerplaats om de hoek? Kies dan voor het bewonersabonnement. Voor 31 euro per maand mag u op de volgende dagen gebruik maken van de garage:

  • Maandag t/m woensdag van 17.00-09.00 uur
  • Donderdag t/m zondag van 21.00-09.00 uur

  Verder wordt vanaf 01-08-2023 het flexibel parkeren abonnement geïntroduceerd. Werkt u bijvoorbeeld op onregelmatige data en tijden in de week en wilt u wel gebruik kunnen maken van een parkeerabonnement waarbij u de gehele week kunt parkeren? Kies dan voor het flexibel parkeren abonnement; hierbij ervaart u de voordelen van een 24/7 abonnement maar dan wel op de momenten dat u graag wenst te parkeren. De kosten hiervoor zijn standaard €10 per maand. Hier bovenop komen nog de kosten voor jouw parkeertransacties, hierbij worden de volgende tarieven gehanteerd:

  • Parkeert u tussen maandagochtend 06:00 uur en vrijdagavond 19:59? Dan betaalt u per uur €0,50.
  • Parkeert u op vrijdagavond tussen 20:00 uur en 23:59 uur? Dan betaalt u per uur €2,20.
  • In het weekend betaald u het dan geldende uurtarief van €3,50 voor de tijd dat u parkeert.

  Neem contact op via info@heuvelpoort.nl of bel tijdens kantooruren 013 5353275. We informeren u graag over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

 • Ik ben mijn parkeerticket kwijt. Wat nu?

  Bent u uw parkeerticket kwijtgeraakt? Dan worden de kosten van het dagtarief, €20, in rekening gebracht.

 • Welke gebieden in de stad kan ik vanaf parkeergarage Heuvelpoort te voet bereiken?

  Wanneer u de parkeergarage Heuvelpoort uitloopt, staat u direct in het centrum van Tilburg. Hier vindt u het kernwinkelgebied, veel horecagelegenheden en culturele hotspots als poppodium 013 en Theaters Tilburg. Op loopafstand zijn verder een aantal leuke gebieden te bereiken. Het Dwaalgebied met lokale winkels en hippe horecatentjes. De vernieuwde Spoorzone met haar industriële karakter en culinaire verrassingen. En vergeet vooral de bruisende Piushaven niet, met terrassen aan de waterkant. Ontdek Tilburg eenvoudig te voet vanaf de parkeergarage Heuvelpoort. Waar in de binnenstad u ook moet zijn, vanuit deze parkeergarage bent u er altijd binnen enkele minuten.

 • Hoe kom ik in de parkeergarage na sluitingstijd van de winkels?

  Wanneer de winkels in het centrum gesloten zijn, is ook de parkeergarage gesloten voor mensen die niet parkeren. U krijgt toegang tot de garage via de kaartlezers bij beide ingangen (Piusplein en Heuvelring).

 • Wat zijn de kosten voor het opladen van elektrische voertuigen?

  Voor het opladen van elektrische voertuigen geldt het volgende tarief (aanvullend op het reguliere parkeertarief): € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,60 incl. BTW per KwH.