Parkeren Bibliotheek Midden-Brabant LocHal

Bibliotheek Midden-Brabant verhuisde begin 2019 van het Koningsplein naar de monumentale LocHal. Daarmee heeft Tilburg er een nieuwe bezienswaardigheid bij. Het imposante gebouw dat vernieuwend is ingedeeld, trekt veel bekijks. Vooral de enorme centrale trap in de hal van de bibliotheek, die in het hart van de Spoorzone ligt, springt meteen in het oog. Wie boeken wil lenen, rustig wil werken op een inspirerende locatie, op een prachtige plek een kop koffie wil drinken of gewoon simpelweg eens een kijkje wil nemen in de vernieuwde LocHal, parkeert zijn wagen veilig en voordelig in Parkeergarage Heuvelpoort.

Bibliotheek in de LocHal

In de LocHal hebben Bibliotheek Midden-Brabant, Seats2meet, Kunstloc Brabant en Brabant C hun krachten gebundeld.  Voor de transformatie was de LocHal de plaats waar aan treinen van de NS werd gesleuteld. Daar was de enorme open ruimte dan ook op afgestemd. Nu komt die grote ruimte goed van pas, er passen niet alleen heel veel boeken in dit pand, de LocHal is tevens een prettige plek om te werken of studeren.

Experimenteren in de labs

De bibliotheek biedt natuurlijk boeken om te lenen aan, maar de LocHal biedt ook plaats aan podia zoals de KennisMakerij en de StemmingMakerij waar kennis en verhalen gedeeld kunnen worden. Bovendien kun je er maken en leren in één van de zes labs, zoals het FutureLab, WoordLab en DigiLab. Maak kennis met de toekomst – door te experimenteren met een 3D-printer of VR-bril – of dwaal door het Tilburgse verleden. In de LocHal kun je meedenken, meepraten en bovenal meedoen. Zoals ‘de bieb’ zelf zegt: “Je wereld wordt er groter, je komt er altijd rijker vandaan.”

Parkeren bij de bibliotheek

De bibliotheek is een bezoekje meer dan waard, ook voor wie wat verder weg woont. Met de auto is de Spoorzone goed te bereiken, maar parkeerplaatsen op straat zijn slechts beperkt aanwezig. In de wijken is parkeren veelal betaald of bedoeld voor de bewoners. Parkeergarage Heuvelpoort ligt op loopafstand van de LocHal en dus de bibliotheek, handig als u wilt parkeren nabij de Bibliotheek Midden-Brabant LocHal in Tilburg

Hartje centrum parkeren

Parkeergarage Heuvelpoort ligt direct aan de Heuvel. Dat is het gezellige plein in hartje centrum. Vanuit daar loopt u via de Heuvelstraat langs de winkels de Willem II-straat in. Wandel rechtuit door de futuristische passage onder de spoorlijn. Ga dan langs restaurant RAW, en u bent er al. Midden in de Spoorzone is er genoeg te verkennen.

Luxe parkeergarage

Wat parkeren bij Parkeergarage Heuvelpoort zo fijn maakt, is dat we de bezoekers centraal hebben gesteld bij de recente verbouwing. U rijdt snel naar binnen en buiten via kentekenherkenning. Het parkeerticket is dan niet meer nodig om de slagboom te openen. De garage is altijd open, ook op feestdagen. 24 uur per dag, 7 dagen per week parkeert u in een van de ruime plekken. Een fijn idee is dat de garage is beveiligd en overal goed is verlicht.

Goedkoop parkeren Tilburg

Over de tarieven kunnen we kort zijn: u betaalt per zes minuten. De parkeertijden worden niet afgerond naar een kwartier of heel uur. Dat maakt ons de eerlijkste parkeergarage van Tilburg! Bovendien hebben we vaak voordelige acties in samenwerking met lokale bedrijven.

Wie benieuwd is naar de bibliotheek Midden-Brabant in de LocHal, is van harte welkom om de wagen te parkeren bij Parkeergarage Heuvelpoort.

Voordeelacties en combideals
Veelgestelde vragen
 • Wat is het adres van parkeergarage Heuvelpoort?

  Het adres van parkeergarage Heuvelpoort is Heuvelpoort 353. Wanneer u dit adres invoert in uw navigatie, komt u uit bij de ingang van de garage.

 • Hoe rijd ik naar parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort ligt in het centrum van Tilburg. Wanneer u Tilburg binnen rijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt de garage vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring. De in- en uitgang van de garage ligt aan het Piusplein. Gebruikt u navigatie? Vul dan Heuvelpoort 353 in. De precieze locatie vindt u hier: https://www.google.nl/maps/place/Heuvelpoort/

 • Wat zijn de openingstijden van parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Na sluitingstijd van de winkels is de parkeergarage enkel toegankelijk voor bezoekers die hun auto in de garage hebben geparkeerd.

 • Hoe lang kan ik maximaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft geen maximale parkeertermijn.

 • Wat zijn de tarieven voor parkeergarage Heuvelpoort?

  Op maandag t/m vrijdag betaalt u voor parkeergarage Heuvelpoort €2,50 per uur. U rekent €0,25 cent per 6 minuten af. En op zaterdag en zondag betaalt u €3,50 per uur. U rekent €0,35 cent per 6 minuten af. Dit maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste parkeergarage van Tilburg. Het dagtarief treft €20,-.

 • Hoe en waar kan ik betalen in parkeergarage Heuvelpoort?

  U kunt op verschillende manieren en op meerdere plekken betalen. Bekijk hieronder de opties:

  – Bij de zuilen aan de uitgang Heuvelring en uitgang Piusplein betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro (uw reguliere pinpas), cash of via de app of pas van Stadsparkeren.

  – Bij de uitrijpaal betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro of via de app of pas van Stadsparkeren.

  Met Stadsparkeren kunt u digitaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort. U betaalt digitaal via een pas of app. Meer informatie over Stadsparkeren vindt u hier.

  Parkeergarage Heuvelpoort werkt samen met diverse restaurants in de omgeving. Wanneer u komt eten in één van de aangesloten restaurants, kunt u gratis of tegen gereduceerd tarief parkeren. Bij het afrekenen ontvangt u een uitrijkaart voor de parkeergarage.

 • Hoeveel parkeerplaatsen zijn er in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft 375 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 10 plaatsen uitgerust met een oplader voor elektrische voertuigen met een laadcapaciteit van maar liefst 22KW. U kunt dus erg snel laden! De kosten voor elektrisch opladen bedragen € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,60 incl. BTW per KwH.

 • Past mijn auto of bedrijfswagen in parkeergarage Heuvelpoort?

  De parkeergarage Heuvelpoort is ruim opgezet en kent een vlakke en brede entree. De garage is geschikt voor voertuigen tot 2 meter hoog. Dus ook bestelbusjes en kleinere bedrijfswagens passen in de garage. De parkeervakken zijn minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed. Er is dus alle ruimte om comfortabel in- en uit te rijden en vlot te parkeren. Dat geldt ook voor de ruime in- en uitrit.

 • Wat is de maximale doorrijhoogte van parkeergarage Heuvelpoort?

  Voertuigen met een maximale inrijhoogte van 2 meter kunnen in de parkeergarage terecht. Daarnaast zijn de parkeervakken minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed.

 • Hoe veilig is de parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is buiten winkeltijden alleen toegankelijk voor bezoekers die de auto in de garage hebben staan. Voor buitenstaanders is de garage dan afgesloten met elektrische poorten. U krijgt toegang tot de garage door uw parkeerticket in de kaartlezer te steken. De parkeergarage is daarnaast uitgerust met uitgebreide camerabeveiliging en er hangt innovatieve led verlichting om een veilig gevoel te creëren.

 • Kan ik mijn waardevolle spullen in de auto laten liggen?

  Helaas kunnen wij geen garanties geven en parkeert u altijd op eigen risico. Wij adviseren u geen waardevolle zaken in de auto achter te laten.

 • Ik wil een abonnement voor parkeergarage Heuvelpoort. Wat zijn de mogelijkheden?

  U kunt een abonnement afsluiten dat het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo kunt u kiezen voor het 24/5 abonnement: parkeer van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag in de garage. Voor 87 euro per maand mag u van maandag tot en met vrijdag gebruik maken van de garage, ongeacht het tijdstip en de parkeerduur. Vanaf 01-08-2023 is ook het 24/7 abonnement beschikbaar. Met het 24/7 abonnement kunt u de gehele week (ook in het weekend) parkeren in Parkeergarage Heuvelpoort in hartje Tilburg. Dit ongeacht het tijdstip en de parkeerduur en hiervoor betaalt u €125 per maand.

  Woont u rondom Parkeergarage Heuvelpoort en bent u op zoek naar een veilige parkeerplaats om de hoek? Kies dan voor het bewonersabonnement. Voor 31 euro per maand mag u op de volgende dagen gebruik maken van de garage:

  • Maandag t/m woensdag van 17.00-09.00 uur
  • Donderdag t/m zondag van 21.00-09.00 uur

  Verder wordt vanaf 01-08-2023 het flexibel parkeren abonnement geïntroduceerd. Werkt u bijvoorbeeld op onregelmatige data en tijden in de week en wilt u wel gebruik kunnen maken van een parkeerabonnement waarbij u de gehele week kunt parkeren? Kies dan voor het flexibel parkeren abonnement; hierbij ervaart u de voordelen van een 24/7 abonnement maar dan wel op de momenten dat u graag wenst te parkeren. De kosten hiervoor zijn standaard €10 per maand. Hier bovenop komen nog de kosten voor jouw parkeertransacties, hierbij worden de volgende tarieven gehanteerd:

  • Parkeert u tussen maandagochtend 06:00 uur en vrijdagavond 19:59? Dan betaalt u per uur €0,50.
  • Parkeert u op vrijdagavond tussen 20:00 uur en 23:59 uur? Dan betaalt u per uur €2,20.
  • In het weekend betaald u het dan geldende uurtarief van €3,50 voor de tijd dat u parkeert.

  Neem contact op via info@heuvelpoort.nl of bel tijdens kantooruren 013 5353275. We informeren u graag over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

 • Ik ben mijn parkeerticket kwijt. Wat nu?

  Bent u uw parkeerticket kwijtgeraakt? Dan worden de kosten van het dagtarief, €20, in rekening gebracht.

 • Welke gebieden in de stad kan ik vanaf parkeergarage Heuvelpoort te voet bereiken?

  Wanneer u de parkeergarage Heuvelpoort uitloopt, staat u direct in het centrum van Tilburg. Hier vindt u het kernwinkelgebied, veel horecagelegenheden en culturele hotspots als poppodium 013 en Theaters Tilburg. Op loopafstand zijn verder een aantal leuke gebieden te bereiken. Het Dwaalgebied met lokale winkels en hippe horecatentjes. De vernieuwde Spoorzone met haar industriële karakter en culinaire verrassingen. En vergeet vooral de bruisende Piushaven niet, met terrassen aan de waterkant. Ontdek Tilburg eenvoudig te voet vanaf de parkeergarage Heuvelpoort. Waar in de binnenstad u ook moet zijn, vanuit deze parkeergarage bent u er altijd binnen enkele minuten.

 • Hoe kom ik in de parkeergarage na sluitingstijd van de winkels?

  Wanneer de winkels in het centrum gesloten zijn, is ook de parkeergarage gesloten voor mensen die niet parkeren. U krijgt toegang tot de garage via de kaartlezers bij beide ingangen (Piusplein en Heuvelring).

 • Wat zijn de kosten voor het opladen van elektrische voertuigen?

  Voor het opladen van elektrische voertuigen geldt het volgende tarief (aanvullend op het reguliere parkeertarief): € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,60 incl. BTW per KwH.