Parkeergarage Tilburg

Op zoek naar een parkeergarage in Tilburg? Het centrum van de stad kent maar liefst acht parkeergarages. Parkeren in de Tilburgse binnenstad kan onder meer bij Parkeergarage Heuvelpoort.

Wanneer u Tilburg met de auto bezoekt, kunt u op vele plekken in het centrum van de stad parkeren. Of u nu komt voor een zakelijke meeting, een dagje shoppen in het kernwinkelgebied, voor een concert in poppodium 013 of voor een voorstelling in Theaters Tilburg: uw auto parkeert u eenvoudig en veilig in een van de parkeergarages die het Tilburgse centrum rijk is.

Parkeergarages in Tilburg

In en rondom het centrum van Tilburg vindt u acht parkeergarages. Allemaal worden ze aangegeven met bewegwijzering langs de Cityring. U kunt uw auto in de binnenstad parkeren in de volgende garages:

 • Heuvelpoort (375 plaatsen)
 • Schouwburg (540 plaatsen)
 • Koningsplein (450 plaatsen)
 • Emmapassage (297 plaatsen)
 • 013 Tivoli (775 plaatsen)
 • Pieter Vreedeplein (780 plaatsen)

 

Aan de rand van het Tilburgse centrum vindt u nog twee parkeergarages, namelijk Stappegoor (860 plaatsen) en Knegtel (560 plaatsen).

Centraal gelegen parkeergarage Tilburg

Parkeergarage Heuvelpoort is de meest centraal gelegen parkeergarage van Tilburg. In deze garage parkeert u uw auto in hartje centrum. U bereikt in enkele minuten de hotspots van de stad. Wanneer u de parkeergarage via één van de twee voetgangersuitgangen verlaat, staat u direct in het Tilburgse centrum.

Via de Heuvel bereikt u eenvoudig de naastgelegen winkelstraten en –pleinen zoals de Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein. Hier vindt u naast de grote winkelketens ook bioscoop Pathé, Jack’s Casino en diverse horecagelegenheden. Via het Piusplein, aan de andere kant van Parkeergarage Heuvelpoort ontdekt u meer (eet)cafés en restaurants, maar bereikt u ook in een mum van tijd de overdekte winkelcentra Emmapassage en de Schouwburgpromenade.

Tarieven parkeergarages Tilburg

De parkeergarages in Tilburg hanteren verschillende tarieven. Bij de gemeentelijke parkeergarages zoals Schouwburg, Koningsplein, Emmapassage en 013 Tivoli betaalt u hetzelfde parkeertarief. Bij Parkeergarage Heuvelpoort betaalt u per zes minuten. Dat maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste garage van de stad!

Elektrisch voertuig opladen in Tilburgse parkeergarage

Rijdt u elektrisch en wilt u uw auto (versneld) opladen tijdens uw bezoek aan de Tilburgse binnenstad? Dan bieden de parkeergarages van Tilburg uitkomst. Parkeergarages 013 Tivoli en Schouwburg bieden bijvoorbeeld een oplaadpunt aan, en ook bij Parkeergarage Heuvelpoort kunnen automobilisten met een elektrische auto terecht. Deze garage telt maar liefst 10 parkeerplaatsen met oplaadpunt. Twee hiervan zijn voorzien van een Tesla Destination Charger.

Voordelen Parkeergarage Heuvelpoort

In het centrum van Tilburg bevinden zich dus meerdere parkeergarages waar u uw auto kunt parkeren tijdens een bezoek aan de binnenstad. Waarom zou u kiezen voor Parkeergarage Heuvelpoort? Naast de centrale ligging in hartje centrum, het eerlijkste parkeertarief en de oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s, kent de garage aan de Heuvelring nog een aantal voordelen:

 • U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week in- en uitrijden via een brede in- en uitrit;
 • De ruime parkeervakken van minimaal 2 meter en maximaal 3.20 meter breed, maken parkeren extra eenvoudig;
 • Dankzij de continue camerabeveiliging laat u uw auto met een gerust gevoel achter voor uw bezoek aan de Tilburgse binnenstad;
 • Een geavanceerd lichtplan zorgt ook in de avonduren en ’s nachts voor een veilig gevoel wanneer u in de parkeergarage bent.

Abonnement parkeergarage Tilburg

Wilt u regelmatig parkeren in een parkeergarage in Tilburg? Dan is een parkeerabonnement het overwegen waard. Bij een aantal parkeergages kunt u een abonnement nemen. Voor de gemeentelijke parkeergarages vraagt u deze aan via de website van de gemeente Tilburg. Ook bij Parkeergarage Heuvelpoort kunt u kiezen voor een parkeerabonnement. Er zijn diverse vormen mogelijk. In verreweg de meeste garages in Tilburg kunt u met een abonnement slechts met één auto gebruik maken van de parkeerruimte. Bij Parkeergarage Heuvelpoort is dit niet het geval, hier kunt u een abonnement delen. Meer informatie over onze abonnementsvormen vindt u op deze pagina.

Parkeren in Tilburg? Kies voor een van de vele parkeergarages die de stad rijk is. Wilt u parkeren in Parkeergarage Heuvelpoort? Vul op uw navigatie Heuvelpoort 353 in en u komt direct bij de ingang terecht.

Voordeelacties en combideals
Veelgestelde vragen
 • Wat is het adres van parkeergarage Heuvelpoort?

  Het adres van parkeergarage Heuvelpoort is Heuvelpoort 353. Wanneer u dit adres invoert in uw navigatie, komt u uit bij de ingang van de garage.

 • Hoe rijd ik naar parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort ligt in het centrum van Tilburg. Wanneer u Tilburg binnen rijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt de garage vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring. De in- en uitgang van de garage ligt aan het Piusplein. Gebruikt u navigatie? Vul dan Heuvelpoort 353 in. De precieze locatie vindt u hier: https://www.google.nl/maps/place/Heuvelpoort/

 • Wat zijn de openingstijden van parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Na sluitingstijd van de winkels is de parkeergarage enkel toegankelijk voor bezoekers die hun auto in de garage hebben geparkeerd.

 • Hoe lang kan ik maximaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft geen maximale parkeertermijn.

 • Wat zijn de tarieven voor parkeergarage Heuvelpoort?

  Op maandag t/m vrijdag betaalt u voor parkeergarage Heuvelpoort €2,50 per uur. U rekent €0,25 cent per 6 minuten af. En op zaterdag en zondag betaalt u €3,50 per uur. U rekent €0,35 cent per 6 minuten af. Dit maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste parkeergarage van Tilburg. Het dagtarief treft €20,-.

 • Hoe en waar kan ik betalen in parkeergarage Heuvelpoort?

  U kunt op verschillende manieren en op meerdere plekken betalen. Bekijk hieronder de opties:

  – Bij de zuilen aan de uitgang Heuvelring en uitgang Piusplein betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro (uw reguliere pinpas), cash of via de app of pas van Stadsparkeren.

  – Bij de uitrijpaal betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro of via de app of pas van Stadsparkeren.

  Met Stadsparkeren kunt u digitaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort. U betaalt digitaal via een pas of app. Meer informatie over Stadsparkeren vindt u hier.

  Parkeergarage Heuvelpoort werkt samen met diverse restaurants in de omgeving. Wanneer u komt eten in één van de aangesloten restaurants, kunt u gratis of tegen gereduceerd tarief parkeren. Bij het afrekenen ontvangt u een uitrijkaart voor de parkeergarage.

 • Hoeveel parkeerplaatsen zijn er in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft 375 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 10 plaatsen uitgerust met een oplader voor elektrische voertuigen met een laadcapaciteit van maar liefst 22KW. U kunt dus erg snel laden! De kosten voor elektrisch opladen bedragen € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,60 incl. BTW per KwH.

 • Past mijn auto of bedrijfswagen in parkeergarage Heuvelpoort?

  De parkeergarage Heuvelpoort is ruim opgezet en kent een vlakke en brede entree. De garage is geschikt voor voertuigen tot 2 meter hoog. Dus ook bestelbusjes en kleinere bedrijfswagens passen in de garage. De parkeervakken zijn minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed. Er is dus alle ruimte om comfortabel in- en uit te rijden en vlot te parkeren. Dat geldt ook voor de ruime in- en uitrit.

 • Wat is de maximale doorrijhoogte van parkeergarage Heuvelpoort?

  Voertuigen met een maximale inrijhoogte van 2 meter kunnen in de parkeergarage terecht. Daarnaast zijn de parkeervakken minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed.

 • Hoe veilig is de parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is buiten winkeltijden alleen toegankelijk voor bezoekers die de auto in de garage hebben staan. Voor buitenstaanders is de garage dan afgesloten met elektrische poorten. U krijgt toegang tot de garage door uw parkeerticket in de kaartlezer te steken. De parkeergarage is daarnaast uitgerust met uitgebreide camerabeveiliging en er hangt innovatieve led verlichting om een veilig gevoel te creëren.

 • Kan ik mijn waardevolle spullen in de auto laten liggen?

  Helaas kunnen wij geen garanties geven en parkeert u altijd op eigen risico. Wij adviseren u geen waardevolle zaken in de auto achter te laten.

 • Ik wil een abonnement voor parkeergarage Heuvelpoort. Wat zijn de mogelijkheden?

  U kunt een abonnement afsluiten dat het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo kunt u kiezen voor het 24/5 abonnement: parkeer van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag in de garage. Voor 87 euro per maand mag u van maandag tot en met vrijdag gebruik maken van de garage, ongeacht het tijdstip en de parkeerduur. Vanaf 01-08-2023 is ook het 24/7 abonnement beschikbaar. Met het 24/7 abonnement kunt u de gehele week (ook in het weekend) parkeren in Parkeergarage Heuvelpoort in hartje Tilburg. Dit ongeacht het tijdstip en de parkeerduur en hiervoor betaalt u €125 per maand.

  Woont u rondom Parkeergarage Heuvelpoort en bent u op zoek naar een veilige parkeerplaats om de hoek? Kies dan voor het bewonersabonnement. Voor 31 euro per maand mag u op de volgende dagen gebruik maken van de garage:

  • Maandag t/m woensdag van 17.00-09.00 uur
  • Donderdag t/m zondag van 21.00-09.00 uur

  Verder wordt vanaf 01-08-2023 het flexibel parkeren abonnement geïntroduceerd. Werkt u bijvoorbeeld op onregelmatige data en tijden in de week en wilt u wel gebruik kunnen maken van een parkeerabonnement waarbij u de gehele week kunt parkeren? Kies dan voor het flexibel parkeren abonnement; hierbij ervaart u de voordelen van een 24/7 abonnement maar dan wel op de momenten dat u graag wenst te parkeren. De kosten hiervoor zijn standaard €10 per maand. Hier bovenop komen nog de kosten voor jouw parkeertransacties, hierbij worden de volgende tarieven gehanteerd:

  • Parkeert u tussen maandagochtend 06:00 uur en vrijdagavond 19:59? Dan betaalt u per uur €0,50.
  • Parkeert u op vrijdagavond tussen 20:00 uur en 23:59 uur? Dan betaalt u per uur €2,20.
  • In het weekend betaald u het dan geldende uurtarief van €3,50 voor de tijd dat u parkeert.

  Neem contact op via info@heuvelpoort.nl of bel tijdens kantooruren 013 5353275. We informeren u graag over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

 • Ik ben mijn parkeerticket kwijt. Wat nu?

  Bent u uw parkeerticket kwijtgeraakt? Dan worden de kosten van het dagtarief, €20, in rekening gebracht.

 • Welke gebieden in de stad kan ik vanaf parkeergarage Heuvelpoort te voet bereiken?

  Wanneer u de parkeergarage Heuvelpoort uitloopt, staat u direct in het centrum van Tilburg. Hier vindt u het kernwinkelgebied, veel horecagelegenheden en culturele hotspots als poppodium 013 en Theaters Tilburg. Op loopafstand zijn verder een aantal leuke gebieden te bereiken. Het Dwaalgebied met lokale winkels en hippe horecatentjes. De vernieuwde Spoorzone met haar industriële karakter en culinaire verrassingen. En vergeet vooral de bruisende Piushaven niet, met terrassen aan de waterkant. Ontdek Tilburg eenvoudig te voet vanaf de parkeergarage Heuvelpoort. Waar in de binnenstad u ook moet zijn, vanuit deze parkeergarage bent u er altijd binnen enkele minuten.

 • Hoe kom ik in de parkeergarage na sluitingstijd van de winkels?

  Wanneer de winkels in het centrum gesloten zijn, is ook de parkeergarage gesloten voor mensen die niet parkeren. U krijgt toegang tot de garage via de kaartlezers bij beide ingangen (Piusplein en Heuvelring).

 • Wat zijn de kosten voor het opladen van elektrische voertuigen?

  Voor het opladen van elektrische voertuigen geldt het volgende tarief (aanvullend op het reguliere parkeertarief): € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,60 incl. BTW per KwH.