Spoorzone

Op loopafstand van Parkeergarage Heuvelpoort vindt u de Spoorzone. Een gebied in ontwikkeling, maar inmiddels al door vele Tilburgers en toeristen omarmd. Op de plek waar vroeger treinen werden gerepareerd zijn nu talloze leuke initiatieven ontstaan en goede restaurants gevestigd. The place to be!

Wanneer u vanuit het centrum door de nieuwe passage van het station loopt, komt u uit op het Burgemeester Stekelenburgplein. Een eerbetoon aan de geliefde oud-burgemeester van de stad en binnenkort het eerste visitekaartje van de Spoorzone.

Historie blijft bewaard

De historische achtergrond van het vroegere NS-terrein ziet u nog overal terug. De oude spoorgebouwen zijn bewaard gebleven en de gietijzeren constructies geven het geheel een industriële uitstraling. De oude LocHal wordt omgetoverd tot huiskamer van de stad. De Koepelhal en de Wagenmakerij zijn geregeld gastheer voor bijzondere evenementen, zoals een bierfestival, een markt of een trail run.

Culturele hotspots

In de Spoorzone beleeft u van alles op cultureel vlak. Theater de Boemel is een low budget theater waar u naar toe kunt voor de leukste voorstellingen. Er zijn dagelijks optredens die er voor zorgen dat u met een blij gevoel naar huis gaat. In Club Smederij worden enerverende dance events, maar ook comedy nights en borrelavonden georganiseerd. De Hall of Fame staat bekend om het skatepark, maar ook hier staan regelmatig evenementen en concerten op de agenda.

Culinaire verrassingen

Ook wanneer u op zoek bent naar een goed restaurant, bent u in de Spoorzone op de juiste plek. Met De Houtloods kent het gebied een vernieuwend restaurant waar u een blik in de pannen kunt werpen dankzij de open keuken. Bij RAW kijkt u uw ogen uit in de robuuste, industriële ruimte. En bij EVE, in de monumentale Polygonale Loods, eet en drink je heerlijk én steun je daarmee ook nog het World Food Programme.

Parkeren Food Festival Bumperkluiven

Ruimte voor festivals en evenementen

Dat de Spoorzone al volledig is geïntegreerd in de Tilburgse winkelgebieden, komt ook door de variëteit aan evenementen die er georganiseerd worden. Zo is het gebied onderdeel van de route tijdens de Tilburgse Kermis, organiseren Festival Mundial en WOO HAH! er hun internationale festivals en vinden er geregeld diverse kleine initiatieven plaats. Niets is te gek en alles is mogelijk in de Spoorzone.

Toekomst

De Spoorzone is een gebied in beweging en heeft nog lang niet zijn voltooiing bereikt. De toekomstplannen laten zien dat Tilburg bezig blijft met de ontwikkeling van het gebied. Op een steenworp afstand vindt u bovendien over niet al te lange tijd een stadspark op het voormalige Van Gend en Loosterrein. Met de komst van de Bibliotheek van de Toekomst, het Tilburg Trade Center en diverse culturele en culinaire initiatieven blijft de Spoorzone u ook de komende jaren verrassen

Ontdek nog meer Tilburg
Kortom, de Spoorzone is een must see bij uw bezoek aan Tilburg. Naast de Spoorzone zijn er nog een aantal andere sfeergebieden die u niet mag overslaan. Denk bijvoorbeeld aan het kernwinkelgebied, het dynamische dwaalgebied of de bruisende Piushaven.

Voordeelacties en combideals
Veelgestelde vragen
 • Wat is het adres van parkeergarage Heuvelpoort?

  Het adres van parkeergarage Heuvelpoort is Heuvelpoort 353. Wanneer u dit adres invoert in uw navigatie, komt u uit bij de ingang van de garage.

 • Hoe rijd ik naar parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort ligt in het centrum van Tilburg. Wanneer u Tilburg binnen rijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt de garage vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring. De in- en uitgang van de garage ligt aan het Piusplein. Gebruikt u navigatie? Vul dan Heuvelpoort 353 in. De precieze locatie vindt u hier: https://www.google.nl/maps/place/Heuvelpoort/

 • Wat zijn de openingstijden van parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Na sluitingstijd van de winkels is de parkeergarage enkel toegankelijk voor bezoekers die hun auto in de garage hebben geparkeerd.

 • Hoe lang kan ik maximaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft geen maximale parkeertermijn.

 • Wat zijn de tarieven voor parkeergarage Heuvelpoort?

  U betaalt voor parkeergarage Heuvelpoort € 2,20,- per uur. U rekent per 3 minuten af. Maakt u gebruik van Stadsparkeren of betaalt u per pin, contactloos of met creditcard, dan betaalt u zelfs per minuut. Dit maakt Parkeergarage Heuvelpoort de eerlijkste parkeergarage van Tilburg.

 • Hoe en waar kan ik betalen in parkeergarage Heuvelpoort?

  U kunt op verschillende manieren en op meerdere plekken betalen. Bekijk hieronder de opties:

  – Bij de zuilen aan de uitgang Heuvelring en uitgang Piusplein betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro (uw reguliere pinpas), cash of via de app of pas van Stadsparkeren.

  – Bij de uitrijpaal betaalt u met Visa, Mastercard, Maestro of via de app of pas van Stadsparkeren.

  Met Stadsparkeren kunt u digitaal parkeren in parkeergarage Heuvelpoort. U betaalt digitaal via een pas of app. Meer informatie over Stadsparkeren vindt u hier.

  Parkeergarage Heuvelpoort werkt samen met diverse restaurants in de omgeving. Wanneer u komt eten in één van de aangesloten restaurants, kunt u gratis of tegen gereduceerd tarief parkeren. Bij het afrekenen ontvangt u een uitrijkaart voor de parkeergarage.

 • Hoeveel parkeerplaatsen zijn er in parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort heeft 375 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 22 plaatsen uitgerust met een oplader voor elektrische voertuigen met een laadcapaciteit van 11KW. Ook zijn er twee plekken met Tesla Destionation Chargers aanwezig. De kosten voor elektrisch opladen bedragen € 0,60 incl BTW opstartkosten en € 0,36 incl. BTW per KwH.

 • Past mijn auto of bedrijfswagen in parkeergarage Heuvelpoort?

  De parkeergarage Heuvelpoort is ruim opgezet en kent een vlakke en brede entree. De garage is geschikt voor voertuigen tot 2 meter hoog. Dus ook bestelbusjes en kleinere bedrijfswagens passen in de garage. De parkeervakken zijn minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed. Er is dus alle ruimte om comfortabel in- en uit te rijden en vlot te parkeren. Dat geldt ook voor de ruime in- en uitrit.

 • Wat is de maximale doorrijhoogte van parkeergarage Heuvelpoort?

  Voertuigen met een maximale inrijhoogte van 2 meter kunnen in de parkeergarage terecht. Daarnaast zijn de parkeervakken minimaal 2.20 meter en maximaal 3.20 meter breed.

 • Hoe veilig is de parkeergarage Heuvelpoort?

  Parkeergarage Heuvelpoort is buiten winkeltijden alleen toegankelijk voor bezoekers die de auto in de garage hebben staan. Voor buitenstaanders is de garage dan afgesloten met elektrische poorten. U krijgt toegang tot de garage door uw parkeerticket in de kaartlezer te steken. De parkeergarage staat daarnaast 24 uur per dag onder cameratoezicht en er hangt innovatieve ledverlichting om een veilig gevoel te creëren.

 • Kan ik mijn waardevolle spullen in de auto laten liggen?

  Helaas kunnen wij geen garanties geven en parkeert u altijd op eigen risico. Wij adviseren u geen waardevolle zaken in de auto achter te laten.

 • Ik wil een abonnement voor parkeergarage Heuvelpoort. Wat zijn de mogelijkheden?

  U kunt een abonnement afsluiten dat het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo is er het 24/7 abonnement waarmee u zeven dagen per week, 24 uur per dag parkeert in de garage. Een andere optie is het 24/5 abonnement: parkeer van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag in de garage. Neem contact op via info@heuvelpoort.nl of bel tijdens kantooruren 013 5353275. We informeren u graag over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

 • Ik ben mijn parkeerticket kwijt. Wat nu?

  Bent u uw parkeerticket kwijtgeraakt? Vul dan bij de kassa uw kenteken in, voer de betaling uit en u kunt alsnog uitrijden.

 • Welke gebieden in de stad kan ik vanaf parkeergarage Heuvelpoort te voet bereiken?

  Wanneer u de parkeergarage Heuvelpoort uitloopt, staat u direct in het centrum van Tilburg. Hier vindt u het kernwinkelgebied, veel horecagelegenheden en culturele hotspots als poppodium 013 en Theaters Tilburg. Op loopafstand zijn verder een aantal leuke gebieden te bereiken. Het Dwaalgebied met lokale winkels en hippe horecatentjes. De vernieuwde Spoorzone met haar industriële karakter en culinaire verrassingen. En vergeet vooral de bruisende Piushaven niet, met terrassen aan de waterkant. Ontdek Tilburg eenvoudig te voet vanaf de parkeergarage Heuvelpoort. Waar in de binnenstad u ook moet zijn, vanuit deze parkeergarage bent u er altijd binnen enkele minuten.

 • Hoe kom ik in de parkeergarage na sluitingstijd van de winkels?

  Wanneer de winkels in het centrum gesloten zijn, is ook de parkeergarage gesloten voor mensen die niet parkeren. U krijgt toegang tot de garage via de kaartlezers bij beide ingangen (Piusplein en Heuvelring).

 • Wat zijn de kosten voor het opladen van elektrische voertuigen?

  Voor het opladen van elektrische voertuigen geldt het volgende tarief (aanvullend op het reguliere parkeertarief): € 0,71 incl BTW opstartkosten en € 0,42 incl. BTW per KwH.

WEGDOORSTEEK 4 OKTOBER 2021

Op zondag 4 oktober van 07:00 tot 16:00 zal er een wegdoorsteek voor de parkeergarage plaatsvinden. Dit heeft te maken met de nutontsluiting van de nieuwbouw ‘Hendrikhof’.

Er zal een verkeersregelaar aanwezig zijn die het verkeer begeleid met betrekking tot de in- en uitrit voor die dag.